pondelok, 3. augusta 2015

Inšpirácia na letnú večeru. Talianske chuťovky.

Dnes bolo v práci veselo. Z dôvodu divokého upršaného rána sme prišli o zdroj elektriny a asi hodinku sme mali úplný výpadok prúdu. Musím povedať, že vďaka tejto udalosti som si všimla jednu vec. Myslím, že je to vo všeobecnosti, ako ľudia sme príliš fixovaní na stroje a počítače. Napríklad dnes. Ako vypadol prúd, všetci sme boli hotoví. Tie zmätené a smutné výrazy tváre, keď si zrazu uvedomíš, že nevieš/nemôžeš jednoducho bez kompjútra fungovať a pracovať...

Preto dnes, keď dočítate tieto riadky, počítač vypnite, urobte si citrónovú limonádu, vezmite za ruku svoju polovičku a len tak sa pozerajte von oknom a povedzte si, ako sa máte veľmi radi. Len tak, pretože chcete, pretože môžete...

A ak náhodou budete mať chvíľku čas, kým vaša polovička príde z práce, môžete zbehnúť do kuchyne a pripraviť takéto dobroty. Ja tu mám pre vás zatiaľ dve, ale zbytok sa chystá. V rámci svojho videoprojektu Jedna kuchárska kniha, X receptov som si teraz zobrala na mušku Jamieho taliansku kuchyňu. Začínam predjedlami, ktoré sme si my včera dali na večeru...


Pečené citróny


Pripravte si:
umyté polovice citrónov
mozzarellu
bazalkové lístky
cherry paradajky
sardelové rezy
soľ, korenie

Najskôr citróny. Tie si riadne umyte, prekrojte na polovice a špice zrežte. Nožom vykrojte vnútro. Vnútro určite nevyhadzujte, použite ho na domácu limonádu. Zo spodnej časti citrón podložte a zabaľte do alobalu, aby vám pri pečení mozzarella nevytiekla na plech.


Dovnútra citrónu vložte bazalkový lístok, potom plátok mozzarelly, sardelku, cherry rajčinu a na vrch mozzarellu. Na vrch dajte aj trochu soli a korenia.





Takýmto štýlom pripravte všetky ostatné citróny. Prvá polovica je prplačka, ale potom už chytíte grif. Takto pripravené citróny dajte na plech a pri 180 stupňoch ich nechajte piecť cca 12-15 minút, kým sa mozzarella neroztopí.

Rajčinová brusketa


pripravte si:
chlieb
rajčiny, bazalku
cesnak
olivový olej, soľ, korenie

Na panvici si nechajte rozohriať olivový olej a chlieb na ňom opečte z oboch strán do hneda.


Kým sa chlieb opeká, pokrájajte si rajčiny, pridajte bazalkové lístky a trošku olivového oleja, soľ, korenie.


Ešte teplý opečený chlieb potrite strúčikom cesnaku a rozložte naň rajčinovú zmes.
 

Neviem vám povedať, čo z toho je lepšie, každé má svoju výraznú a pritom jemnú chuť, v tomto prípade nemám favorita, resp. favoriti sú obaja.

Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Pintereste 
Instagrame (blog.foodependence)
google+ 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára