štvrtok, 24. marca 2016

Pečené buchty.

Víkend za dverami, sviatky za dverami, láka nám to do kuchyne, pripraviť si niečo parádne.
Skúste tieto buchty, ja som ich robila pred pár týždňami a vrelo odporúčam. Pripravila som ich so zámienkou, že však pár zjeme a zbytok dám do mrazničky a budem postupne vyťahovať. Hahaha. Na druhý deň po nich nebolo ani chýru ani slychu...


Určite ste si všimli, že je spustený v obehu nový ročník ankety Bloger roka 2015. Môj blog je tak isto nominovaný, takže ak sa rozhodnete venovať mi hlas, budem len rada a vopred ďakujem. Hlasovať môžete na tomto linku. Ale teraz už poďme piecť...
125g hladkej múky pšeničnej
125g celozrnnej múky
50g práškového cukru
130ml vlažného mlieka
1/2 kocky čerstvého droždia
2 čajové lyžičky hnedého cukru
50ml rozpusteného masla
1 vajíčko
slivkový lekvár

Najskôr si pripravte kvások. Mlieko ohrejte tak, aby bolo dostatnočne teplé, ale nie príliš. (aby ste v ňom vedeli udržať prst). Dajte do mlieka cukor a miešajte, kým sa nerozpustí. Rozdrobte droždie a na teplom mieste nechajte kysnúť 15 minút.



V miske robota, prípadne v miske, kde chcete spracovať cesto, si nachystajte ostatné suroviny- múku, cukor, rozpustené maslo, vajíčko, štipku soli. Pridajte hotový kvások.


Zo surovín si buď ručne alebo robotom vypracujte kompaktné cesto a nechajte hodinu kysnúť. V rámci tejto hodiny cesto ešte 2x premieste.




Po hodine je cesto správne vykysnuté a môžete s ním ďalej pracovať.


Cesto si párkrát premieste rukami, vypracujte z neho valček a rozdeľte ho na +/- rovnaké štvorčeky. Do každého štvorčeka dajte lyžicu lekváru, zabaľte, vypracujte guľku a dajte na plech. Ja som chcela kôrku na celej buchte, preto som sa rozhodla buchty piecť v mafinovej forme. Inak môžete samorzrejme použiť klasický plech a buchty proste ukladajte jednu vedľa druhej.



Takto pripravené buchty potrite roztopeným maslom a nechajte prikryté ešte kysnúť cca 10 minút.
Pri 175 stupňoch nechajte buchty piecť cca 25-30 minút do zlatohneda. Ešte teplé potrite roztopeným maslom a posypte práškovým cukrom.



Hotovo. Takto pripravené buchty nechajte vychladnúť a môžete jesť. Ale tak ruku na srdce, kto vie odolať ešte teplému, čerstvému koláču? Asi len málokto...

Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.

Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Pintereste 
Instagrame (blog.foodependence)
google+ 






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára