štvrtok, 3. marca 2016

Pečené mäsové guľky.

Viem, je len štvrtok, ale predsa len, víkend nám pomaličky klope na dvere a k nemu neodmysliteľne patrí aj otázka, čo (zasa) variť.
Ja vám prinášam jednu inšpiráciu, ak si potrebujete jedlo urobiť šup šup, alebo teda aspoň pri jeho tvorbe nevystáť dieru v zemi...


Určite ste si všimli, že je spustený v obehu nový ročník ankety Bloger roka 2015. Môj blog je tak isto nominovaný, takže ak sa rozhodnete venovať mi hlas, budem len rada a vopred ďakujem. Hlasovať môžete na tomto linku. 
Ale teraz už poďme pripravovať toto chutné jedlo...
pripravte si:
cca 500g mletého hovädzieho mäsa
1 vajíčko
2 polievkové lyžice strúhanky
1/2 červenej cibuľky pokrájanej najemno
soľ, čerstvé mleté korenie, slnečnicový olej
zemiaky, pokrájané na kolieska
kyslá kapusta- pokrájaná, u mňa tiež zbavená šťavy a trochu prepratá pod tečúcou vodou

Na začiatok mäso. Mleté mäso si premiešajte s vajíčkom, strúhankou, cibuľkou, soľou a korením a vytvarujte guľky, prípadne tvary, ktoré sú vám najsympatickejšie.


Na vymastený pekáč si dajte naspodok kapustu, k tomu pokrájané zemiaky a do stredu pripravené guľky na pečenie.
Zemiaky osoľte, okoreňte, prípadne posypte mletou červenou paprikou, celý pekáč spolu s mäsom pokropte olejom a pri 180 stupňoch nechajte piecť cca hodinu, resp. dovtedy, kým mäso nieje hotové.



No a to je celé varenie!
Po upečení stačí už len podávať. A ako najväčší gurmáni môžete jesť priamo z pekáča. Dobrú chuť želám!

Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.

Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Pintereste 
Instagrame (blog.foodependence)
google+ 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára