streda 29. júna 2016

Kysnutý koláč s drobným ovocím.

Ako tak pozerám do kalendára, deje sa viac vecí naraz- stred týždňa, koniec školského roku, začiatok prázdnin, začiatok leta... No všetko na kopu :-)
Aby som si tieto dni trochu spríjemnila, rozhodla som sa ich osladiť. A ako najlepšie? Domácim koláčom predsa. Tentokrát kysnutý s ovocím, bazovým sirupom a tvarohom. Ako naň? Čítajte ďalej...

pripravte si na cesto:
1/2 kocky droždia
1/2 hrnčeka mlieka
2 čajové lyžičky hnedého cukru
1 celé vajce
50g rozpusteného masla
trošku soli
2 hrnčeky hladkej múky (alebo ako v mojom prípade 1 hrnček pšeničnej a 1 hrnček špaldovej)
pripravte si na tvaroh:
250g tvarohu, bez hrudiek
1 celé vajíčko
bazový sirup
drobné ovocie
pripravte si na posýpku:
25g masla
50g hnedého cukru
60g špaldovej múky

Najskôr kvások- do vlažného mlieka nasypte cukor, nechajte rozpustiť a pridajte rozdrobené kvasnice. Na teplom mieste nechajte 15 minút napučať.



Do misy robota si pripravte ostatné suroviny na cesto, pridajte kvások a nechajte vypracovať na kompaktné cesto. Cesto posypte trochou múky a prikryté nechajte na teplom mieste kysnúť dve hodiny.




Suroviny na posýpku dajte do misky a rukami rozmrvte. Zatiaľ odložte do chladničky.


V miske si vymiešajte tvaroh s jedným celým vajíčkom a podľa chuti, aby bol tvaroh pre vás dostatočne sladký, prilievajte bazový sirup. (ak sa vám bude zdať tvaroh príliš tekutý, primiešajte trošku prášku zlatý klas.)


Na vymastený plech rozložte cesto. Na cesto dajte tvaroh. Na tvaroh poukladajte ovocie. Na ovocie rozložte posýpku. Nechajte koláč piecť pri 175 stupňoch 25-30 minút. Kraje hotového koláča potrite maslom.






A už si len vyložte nohy a nasávajte parádne slnečné luče a vôňu leta.

Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.

Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Instagrame (blog.foodependence)
google+ 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára