štvrtok, 10. novembra 2016

Petržlenový chlebíček. Nasladko.

Ako sa dne máte takto ku koncu týždňa? My celkom fajn, akurát trochu umrznuto. Ale je pravda, že v posledných dňoch sa s nami pani jeseň krásne lúči, mohli ste to vidieť aj u mňa na fejbúku.

Dnes tu mám pre vás tento petržlenový chlebíček. Áno, vidíte dobre, petržlenový. Dosť bolo cukety a mrkvy v koláči, túto sezónu to vyhráva jednoznačne petržlen. Vôbec sa ho nemusíte báť, v koláči sa rozpustí, ani vidieť a cítiť ho tam nebude, ale koláč je krásne šťavnatý, vláčny a voňavý. Ako naň, čítajte ďalej...


pripravte si na cesto:
150ml oleja
120g hnedého cukru
1 celé vajce
1 zrelý banán- rozmixovaný na pyré
150g pšeničnej celozrnnej múky hladkej
1 čajová lyžička prášku do pečiva
1 čajová lyžička sódy bikarbóny
1 čajová lyžička škorice
štipka soli
125g petržlenu- posekaný najemno
100g orechov- posekané na väčšie kúsky
pripravte si na krém:
250g jemného tvarohu
50g lučiny
agáve sirup (ak nemáte doma/nemáte radi, použite med)

Cukor s vajíčkom vyšľahajte do peny. Postupne prilievajte olej a spolu šľahajte. Prišľahajte banán.


Do základu cesta primiešajte múku, prášok do pečiva, soľ, sódu bikarbónu a škoricu. Nakoniec petržlen a orechy. Všetko spolu riadne premiešajte na hladké cesto. (tu už ručne, bez mixéra).




Takto pripravené cesto vylejte do vymastenej formy a pri 155 stupňoch nechajte piecť cca 50 minút až hodinu do krásnohneda.




Upečený chlebíček nechajte vo forme odstáť cca 5-10 minút, vyklopte, nechajte vychladnúť. Medzitým si pripravte krém.
Tvaroh si premiešajte s lučinou, pridávajte agáve sirup, kým sa vám krém nebude zdať dostatočne sladký. Navrstvite na vychladnutý chlebíček, dozdobte orechami a prípadne aj sirupom. Môžete servírovať.



Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.

Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Instagrame (blog.foodependence)
google+




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára