streda 7. decembra 2016

Kuracie prsia s bazalkovou omáčkou.

Chodíte v potravinách okolo bylinkových pultíkov, páčia sa vám, voňajú vám, ale pred kúpou vás odradí vždy otázka, "ale čo s tou bylinkou budem doma vlastne robiť"?
Dnes tu mám pre vás tento báječný recept, ktorý vám na túto otázku odpovie. Dnes bude hrať prím bazalka a postup na tento kúzelný obed bude exkluzívne jednoduchý a rýchly...


pripravte si:
kuracie prsia
olivový olej, soľ, korenie
biele víno, šťavu a kôru z citrónu, kúsok masla, bazalku

Na panvici si opečte z oboch strán kuracie prsia, počas opekania osoľte a okoreňte. Vyberte z panvice, zakryte alobalom.


Do tej istej panvice nalejte víno a plyn pustite na najvyšší výkon, aby sa alkohol vyparil a voda zredukovala. Pridajte šťavu z cca tretiny citrónu a trochu citrónovej kôry. Nechajte spolu prejsť varom cca 1-2 minúty. Ak sa vám zdá, že omáčka je príliš odparená, pridajte znovu víno.


Do takto pripraveného základu omáčky pridajte kúsok masla, polovicu nechajte rozpustiť, odstavte z ohňa a za stáleho miešania nechajte maslo úplne rozpustiť. Mäso vráťte do panvice na prehriatie, posypte ho pokrájanou bazalkou nadrobno. Mäso obráťte z oboch strán tak, aby ste ho obalili v omáčke spolu s bazalkou.



HOTOVO! Takto pripravené prsia môžete podávať s ryžou, pečenými zemiakmi alebo čerstvou bagetou.

Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.

Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Instagrame (blog.foodependence)
google+




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára