pondelok 6. februára 2012

Koláč s dvoma čokoládami.

Robila som si generálny poriadok v mojej skrinke s receptami a našla som tam teda všeličo. Mám čo robiť v najbližšom období. Teším sa :-)
Medzi tou kopou novej inšpirácie som našla aj tento koláč. Zaujal ma aj okrem iného tým, že sa v originále volal "Buchta". Toto slovko vo mne evokuje moje detstvo, keď som na buchty chodila k mojej starej mame, plietla som sa jej v kuchyni pod nohy, aby som videla celý výrobný proces toho nadýchaného zázraku, kt. pred nás postavila.
Je fakt, že toto je z trochu iného súdka. Ale či už si ho nazvem koláč alebo buchta, výsledok je fajn. Navyše s dvoma druhmi čokolády. Nieje o čom.


Čo treba:
(zdroj staršie číslo časopisu Gurmán)
100g horkej čokolády, 50g sušeného ovocia, 50g bielej čokolády, 4 vajíčka, 80g hnedého cukru, 100g hladkej múky, 1 KL prášku do pečiva, 1KL škorice.

Na začiatok som horkú čokoládu roztopila vo vodnom kúpeli.


Medzitým som pokrájala sušené ovocie a bielu čokoládu na drobné kúsky.


Žĺtka s cukrom som vymiešala do peny. A pomaly som pridávala trochu vychladnutú roztopenú horkú čokoládu.



Primiešala som hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva a škoricou a vyšľahané bielka. A nakoniec kúsky bielej čokolády a sušené ovocie.

Cesto som vyliala do vymastenej formy. Pri 175 stupňoch rúra pečie do hneda asi 45 minút. Treba skúsiť na dotyk, aby bol koláč krásne pružný.




Na škoricu určite netreba zabudnúť. Cesto krásne prevonia...


6 komentárov: