streda 28. marca 2012

Coleslaw a rebierka.Moja verzia.

Neviem, asi nepoznám tú správnu verziu na coleslaw šalát, možno je táto úplne zlá. V každom prípade, u nás doma sa celkom ujal.
K tomuto kapustovému šalátiku sa ideálne hodia rebierka. Ja som si požičala inšpiráciu od Donny Hay a jej marinády na bravčové mäso. Vo všeobecnosti mám jej recepty rada, sú jednoduché, rýchle a v drvivej väčšine sú aj úspešné.

Čo treba na šalát:
polovica hlávky kapusty, malá cibuľka, jedna mrkva, 1/2 šťavy z limetky, biely jogurt, trochu majonézy, olivový olej, soľ, mleté čerstvé korenie, trochu hnedého cukru.

Kapustu som si postrúhala, pridala som potrúhanú mrkvu, cibuľku pokrájanú nadrobno.
Pripravila som si dresing- biely jogurt som zmiešala s trochou majonézy a olejom, limetovou šťavou, soľou, korením, hnedým cukrom.
Dresing som pridala ku kapustovému základu, riadne premiešala a šalát dala oddychovať do chladničky.

Čo treba na rebierka a ich marinádu:
rebierka, sójovú omáčku, olivový olej, hnedý cukor, cesnak, čerstvé mleté korenie, podľa chuti a potreby soľ.

Všetko som spolu zmiešala, zmesou som potrela rebierka. Nechala som marinádu pôsobiť cca polhodinku a potom som ich dala piecť. Do pekáča som ešte pridala trošku vody.
Na začiatok som ich nechala piecť v prikrytom pekáči pri cca 180 stupňoch. Po nejakých 45 minútach som teplotu znížila na 165, potrela rebierka roztlačeným cesnakom a odhalené som ich dopiekla. Raz za čas som ich poliala výpekom.

Ak mám byť úprimná, je mi jedno, že za toto jedlo by ma odborníci na zdravú výživu úpálili na hranici, lebo to nieje zdraviu prospešné a neviem čo. Raz za čas sa oplatí zhrešiť. Kvôli tomuto určite :-)


3 komentáre: