nedeľa, 8. decembra 2013

Čokoládové suflé.

Pre mňa je to môj osobný nadýchaný hodvábny obláčik, ktorý je nenáročný na prípravu, ale na druhej strane veľmi rozmaznaný, nie vždy sa mu totiž chce narásť...



čo treba:
2 vajcia (žĺtky a bielky zvlášť)
75g kvalitnej čokolády, ja som použila Lindt 70%
50g kryštálového cukru
1 polievková lyžica hladkej múky

Zapekacie misky som vymastila maslom a vysypala kokosom.
Čokoládu som polámala na malé kúsky a nechala roztopiť vo vodnom kúpeli.
Žĺtky som vyšľahala s cukrom do peny, pridala som múku a nakoniec postupne vychladnutú čokoládu.
Bielky som vyšľahala so štipkou soli dotuha a primiešala som ich opatrne do čokoládovej zmesi.
Cesto som vyliala do zapekacích misiek a pri 190 stupňoch som nechala piecť cca 25 minút.
Uvedené množstvo surovín sú určené na dve porcie.

Toto je pre mňa klasika. Nieje tam mega veľké množstvo surovín, ale o to viac ma vie koláčik držať v napätí počas pečenia, je to s ním taká lotéria, nie vždy sa mu chce vybehnúť. V každom prípade je to radosť, najmä pre milovníkov čokolády. Podávam ho ešte za horúca, vtedy je najlepší. Buď takto natur, ale je geniálny aj s ovocným džemom alebo sorbetom.




2 komentáre: