čo treba:
2 vajcia (žĺtky a bielky zvlášť)
75g kvalitnej čokolády, ja som použila Lindt 70%
50g kryštálového cukru
1 polievková lyžica hladkej múky
Zapekacie misky som vymastila maslom a vysypala kokosom.
Čokoládu som polámala na malé kúsky a nechala roztopiť vo vodnom kúpeli.
Žĺtky som vyšľahala s cukrom do peny, pridala som múku a nakoniec postupne vychladnutú čokoládu.
Bielky som vyšľahala so štipkou soli dotuha a primiešala som ich opatrne do čokoládovej zmesi.
Cesto som vyliala do zapekacích misiek a pri 190 stupňoch som nechala piecť cca 25 minút.
Uvedené množstvo surovín sú určené na dve porcie.
Toto je pre mňa klasika. Nieje tam mega veľké množstvo surovín, ale o to viac ma vie koláčik držať v napätí počas pečenia, je to s ním taká lotéria, nie vždy sa mu chce vybehnúť. V každom prípade je to radosť, najmä pre milovníkov čokolády. Podávam ho ešte za horúca, vtedy je najlepší. Buď takto natur, ale je geniálny aj s ovocným džemom alebo sorbetom.
Nádhera <3
OdpovedaťOdstrániťvdaka :-)
Odstrániť