Áno omeleta. U nás jedlo spájané s raňajkami. Áno, tak to bolo aj u mňa. Včera som ale v jednej kuchárskej knihe našla recept, kde sa omeleta nerobí štandardne na panvičke, ale v sáčiku. So zipsom...
čo treba:
2 vajíčka
trochu postrúhaného syra
kúsok zelenej papriky
plátok šunky
soľ, korenie, mletá červená paprika
Na začiatok som si dala variť vodu do hrnca.
V miske som rozšľahala vajíčka, pridala som soľ, korenie, mletú papriku, pokrájanú papriku, šunku a nastrúhaný syr.
Všetko som to spolu riadne premiešala a vyliala do zipsového sáčika a nechala variť vo vriacej vode 13 minút.
No a po 13 minútach výsledok dopadol asi takto:
Áno, je to hovadina. Aspoň teda pre mňa. Ale niekedy mám nutkanie vyskúšať niečo takéto, aby som si potvrdila, že zlatá klasika má svoje čaro. A samozrejme nie vždy sa oplatí robiť inovácie tam, kde to naozaj netreba.
No a na takto to vyzeralo v kuchárskej knihe.
zajímavý :O
OdpovedaťOdstrániťcelkom divoke ;-)
Odstrániťto by mě nikdy nanapadlo :D ale každopádně je to zajímavý způsob jak na omeletu :)
OdpovedaťOdstrániťto ano. cely ten proces pozorovat, ako sa to tam dava dokopy...ako priznavam, bola som skepticka, neverila som, ze sa to vobec uvari. ale priatelovi to paradoxne chutilo :-D
Odstrániť