sobota 17. septembra 2016

Koláč s ovsenými vločkami.

Podľa predpovede počasia sme včera mali vraj posledný deň s letnými teplotami. Ja pevne verím a dúfam v príchod babieho leta, toto už nieje počasie pre mňa. Už to ani na dlhočizné prechádzky nebude, toto obdobie je také za trest. Ale zasa na druhú stranu, vraj je 100 dní do Vianoc. 
U nás pomaly prikrmujeme, Anička má už za sebou mrkvu, zemiak a cuketu. Cuketa jej ide najviac, zemiak najmenej. A to som si myslela, že všetko zelené je pre deti automaticky fúúúúj.

Dnes tu mám pre vás tak isto posledný letný koláč, a to je tento parádny s ovsenými vločkami. Ako naň, klikajte ďalej...


pripravte si:
210g hladkej pšeničnej múky
180g ovsených vločiek
130g hnedého cukru
200g masla
1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
štipka soli
šťavnaté ovocie podľa chuti- čerešne, višne, maliny...
2 polievkové lyžice práškového cukru
250g tvarohu
150g kyslej smotany
2 celé vajíčka
1 kávová lyžička vanilkového extraktu

V miske zmiešajte múku, vločky, cukor, mäkké maslo, prášok do pečiva a štipku soli na zmes ako posýpka. Dvoma tretinami vyložte vymastenú formu na pečenie, zbytok odložte.




Na krém vyšľahajte tvaroh so smotanou, vajíčkami, cukrom a vanilkovým extraktom. Vylejte na základ cesta, poklaďte vami zvoleným ovocím, zasypte posýpkou, čo ste si odložili.





Rúru si nechajte rozohriať na 175 stupňov a nechajte piecť cca 35-45 minút, kým krém nebude upečený.


Koláč nechajte úplne vychladnúť a podávajte. Dobrú chuť!

Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.

Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Instagrame (blog.foodependence)
google+ 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára