nedeľa 25. septembra 2016

Obrie mrkvové hniezdo.

Ako užívate voľné dni? Na moju veľkú radosť je vonku krásne a s Aničkou sa môžeme nosiť v nosiči, užívame jedna druhú. Kým to ešte ide a ona hlavne chce, obávam sa, že obdobie "mamičkovskej trápnosti" príde čo nevidieť.

Dnes tu mám pre vás toto hniezdisko, našla som ho u Martinky z Dulce de Leche a bola to láska na prvý pohľad a chuť. Ako naň, poďte sa pozrieť...


pripravte si:
200ml teplého mlieka na kvások+troška hnedého cukru
2 a 1/2 čajovej lyžičky sušeného droždia
390g hladkej múky
1 polievková lyžička prášku do pečiva
100g hnedého cukru
2 čajové lyžičky škorice
štipka soli
100g masla

125g nastrúhanej mrkvy
50g roztopeného masla
50g hnedého cukru
škorica, nasekané orechy, hrozienka

100g krémového syra
2 polievkové lyžice práškového cukru
mlieko na rozriedenie polevy v prípade potreby


Do teplého mlieka s cukrom vysypte sušené droždie a cca 15 minút nechajte rásť.
V mise robota si pripravte múku, prášok do pečiva, cukor, škoricu, soľ a maslo, pridajte kvások a nechajte spracovať na cesto. Pridajte postrúhanú mrkvu a nechajte zmiešať. V prípade potreby dosypte trochu múky tak, aby sa cesto nelepilo na steny nádoby. Takto pripravené cesto posypte múkou, prikyte, odložte na teplé miesto a nechajte hodinu kysnúť.





Vykysnuté cesto rozvaľkajte na hrúbku cca 5 mm, potrite roztopeným maslom, posypte cukrom, škoricou, posekanými orechami a hrozienkami. Cesto rozkrájajte na 12 pásov.



Prvý pás zrolujte na slimáka. Dajte do stredu vymastenej formy. K tomuto slimáku postupne točte dokola ostatné pásy. Takto pripravené hniezdo zakryte utierkou a nechajte ešte kysnúť 30 minút. Potrite roztopeným maslom a pri 175 stupňoch nechajte piecť cca 35-40 minút do zlatohneda. Po vytiahnutí môžete hniezdo ešte trošku potrieť maslom.




Po vytiahnutí z rúry si pripravte polevu- zmiešajte krémový syr s cukrom a troškou mlieka a ešte teplé hniezdo môžete poliať polevou.



Ak sa koláč rozhodnete vyskúšať, určite mi dajte vedieť ako chutil. Dobrú chuť!

Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.

Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Instagrame (blog.foodependence)
google+ 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára