streda 21. septembra 2016

Zemiakové hniezda s hubami.

Ako sa vám v tomto pracovnom týždni darí? U nás pomaly, máme svoju dennú rutinu- papanie, kakanie, spánok a prechádzky. Akurát na tie prechádzky sa nám zmenilo dosť radikálne počasie, Aničku musím vrstviť a ja sa vždy zle oblečiem a potom si celú prechádzku nadávam, ako mi je zasa raz zima ako to nabudúce určite lepšie zvládnem. Čo už no, do apríla to budeme musieť nejako vydržať.

Dnes tu mám pre vás túto fajnotku, od majstra Pohlreicha. Áno, dopredu upozorňujem, je s tým trochu viac práce, ale tento recept stojí za to. Tieto hniezda môžete použiť ako zaujímavú prílohu k mäsu, alebo ako parádny snack k telke, alebo proste len tak...

pripravte si:
4 očistené zemiaky
soľ, korenie, olej na smaženie, olivový olej
200g húb, u mňa to boli šampiňóny
nadrobno pokrájaná cibuľka
150ml sladkej smotany
100ml bieleho vína
lístkové cesto
rozšľahané vajíčko na potretie

Na začiatok asi to najhoršie- príprava zemiakových placiek. Táto časť z celého receptu trvá najdlhšie.
Surové zemiaky si na hrubom strúhadle postrúhajte, osoľte, okoreňte, zoberte trochu zemiakov, vytvarujte placku a na oleji smažte z oboch strán dozlatova. Rátajte tak cca 4-5 minút z každej strany na placku.



Teraz hubové ragú.
Na panvici na olivovom oleji osmažte nadrobno pokrájanú cibuľku. Pridajte hríby, osoľte, okoreňte, zalejte bielym vínom a nechajte alkohol odpariť. Pridajte smotanu, krátko premiešajte a odstavte.





Plech si vystlite papierom na pečenie. Vyvaľkajte si lístkové cesto, vykrajovátkom/pohárom si vyrežte kruhy.
Na spodok dajte zemiakovú placku, na ňu hubové ragú a na ragú plátok lístkového cesta. Potrite rozšľahaným vajíčkom, jemne posoľte a pri 190 stupňoch nechajte piecť cca 15-20 minút, kým sa cesto neupečie.




Podávajte hneď, hniezda sú parádne ešte teké horúce. No a čo k nim? Grilované mäso, prípadne niečo pečené. Nezabudnite aj na to biele víno, keď ste ho už otvárali kvôli receptu, bolo by škoda nezužitkovať ho ďalej. Dobrú chuť prajem!

Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.

Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Instagrame (blog.foodependence)
google+ 





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára