piatok, 28. októbra 2016

Pomaly pečený králik.

Ak vás už omrzela klasika, králik pečený na smotane, čítajte ďalej, tomuto receptu určite prepadnete. Vďaka nemu naučíte jesť králika aj ostatných členov svojej domácnosti s nadávať vám nebudú určite...


pripravte si:
porcie králika
jarná cibuľka, slanina, mrkva, 3 strúčiky cesnaku
cca 150ml zeleninového vývaru, 150ml bieleho vína, 2 čajové lyžičky horčice
soľ, korenie, repkový olej

V hrnci, ktorý môže ísť aj do rúry, si nechajte rozohriať olej. Pridajte nadrobno nasekanú cibuľku a slaninu, cca 3 minúty opekajte. Pridajte nadrobno pokrájanú mrkvu, 2 minúty opekajte, pridajte ošúpaný cesnak v celku.





Pridajte osolené a okorenené porcie králika, z každej strany 5 minút opekajte. Zalejte vývarom a bielym vínom. Zakryte alobalom a pri 155 stupňoch nechajte piecť domäkka 2 hodiny.



Po dvoch hodinách alobal dajte dole a pri 200 stupňoch nechajte dopiecť králika cca 15 minút.


Upečeného králika vyberte, do vzniknutej šťavy pridajte horčicu a ponorným mixérom rozmixujte na omáčku. Ja som mixovala nahrubo, chcela som, aby v nej ostali kúsky zeleniny a slaniny.
Ale môžete úplne najemno a perfekcionisti môžu ešte prepasírovať aj cez sitko.



Ako prílohu odporúčam čerstvé pečivo alebo drevorubačov chlieb (celozrnné pečivo s kukuricou, nájdete v Lidli).

Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.

Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Instagrame (blog.foodependence)
google+



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára