streda 16. novembra 2016

Obed z jedného hrnca.

Dnes tu mám pre vás tento recept, ktorý sa bude páčiť vám všetkým, čo hľadáte odpoveď na otázku "čo mám variť?" Je to presne ten, ktorý s kľudom môžete dať do dvoch šuflíčkov- čo chladnička dala a varenie v jednom hrnci.

Ozaj, aby som nezabudla, na Facebooku práve prebieha jedna darovačka, tak ak máte chuť na kávu, tu sa môžete zapojiť. Ale teraz už poďme variť...


pripravte si:
kuracie štvrte- rozdeľte si ich na horné a dolné stehná
zemiaky
petržlen
mrkvu
cibuľku
olivový olej, soľ, korenie, kurkumu
250ml zeleninového (kuracieho) vývaru, horčicu, bazalku

V hrnci, ktorý môže ísť aj do rúry, si rozohrejte olej, pridajte pokrájanú cibuľku, mrkvu, petržlen, zemiaky, potrhanú bazalku, osoľte, okoreňte, riadne premiešajte a nechajte opekať cca 3-4 minúty.


Pridajte kúsky mäsa.


Teraz mäso osoľte a okoreňte a na každé dajte malý plátok masla.
V miske si rozmiešajte vývar s dvoma lyžicami horčice a kurkumou. Zmesou zalejte pripravený hrniec tak, aby bolo mäso aspoň do tretiny zaliate, prikryte alobalom a pri 150 stupňoch nechajte piecť 2 hodiny.



Po hodine pečenia.


Po dvoch hodinách pečenia.


Hrniec si kontrolujte. Ak je treba, dolejte vývar. Ak ste ho dali veľa, buď trochu odoberte, alebo na posledných 15 minút pridajte teplotu v rúre a odokryté nechajte ešte piecť.

Obed máte hotový, môžete podávať!

Ak si želáte dostať na mail informáciu o novom videu alebo príspevku na blog, napíšte mi sem dole do komentára svoju emailovú adresu, rada sa vám vždy ozvem s novým príspevkom.

Toto všetko a ešte viac nájdete na:
Instagrame (blog.foodependence)
google+




1 komentár: