pondelok 16. decembra 2013

Figový koláč.

Tento receptík je už u mňa základ receptového zošita. Túto verziu  pripravujem len počas zimy a vianočných sviatkov, ale raz som vyskúšala aj so sušenými marhuľami a bol super...


čo treba:
5 vajec (žĺtky a bielky oddelene)
140g masla izbovej teploty
100g jemne pomletej strúhanky
150g orechovej múky (u mňa verzia s vlašskými orechmi)
175g práškového cukru
100g sušených fíg pokrájaných na malé kúsky
3ČL prášku do pečiva
rum

Figy som pokrájala na malé kúsky a zaliala pár lyžicami rumu.
Maslo som pokrájala na menšie kúsky a s cukrom som nechala vyšľahať do peny. Pridala som po jednom žĺtku, strúhanku, orechy a prášok do pečiva. Pridala figy s rumom. Všetko som riadne zmiešala.
Bielky som vyšľahala do snehu so štipkou soli a pridala som ich do základu cesta.
Cesto som vyliala do vymastenej formy a pri 160 stupňoch som nechala piecť koláč cca 55 minút.
Koláčik som nechala vychladnúť a poprášila ho práškovým cukrom.





3 komentáre:

  1. fantasticky sa vydaril na prvy krat,a to som si dovolila experiment:Nahradila struhanku s mletimy ovsenymi vlockami.Sice kolac sa piekol dlhsie ale je MEGA dobry baby!A zdravy bez muky.Dakujem za inspiraciu

    OdpovedaťOdstrániť