utorok, 16. júna 2015

Feniklový šalát. Zdravý ale veľmi chutný.

Všimla som si, že šaláty vo všeobecnosti, napriek tomu, že ľudia tvrdia, akí chcú byť zdraví, proste nejedia. Verejne sa priznávam, že tak isto patrím k tejto skupine ľudí. Proste mi to nejde akosi na chuť.
Keď som ale narazila na video od úžasnej Elly, ktorej práve vychádza aj na Slovensku kuchárka, povedala som si, že idem do toho. Lákalo ma to aj z toho dôvodu, že som chcela vyskúšať pripraviť doma quinou a nenápadne ju zaradiť do nášho domáceho jedálnička...



čo treba:
väčšia hrsť bielej fazule (namočená deň vopred, uvarená a vychladnutá)
80g červenej quinoi (uvarená a vychladnutá)
300g feniklu
dve uhorky "nakladačky"
1 červená paprika
1 limetka
soľ, korenie, olivový olej

Začala som s fazuľou. Deň pred prípravou šalátu som ju namočila do vody, na druhý deň som ju uvarila domäkka a nechala vychladnúť.

Quinou som uvarila v 2,5 násobnom množstve osolenej vody (varila som ju 15 minút) a tiež som ju nechala vychladnúť.

3 hodiny pred podávaním šalátu som očistila a pokrájala fenikel, postriekala šťavou z limetky, osolila a okorenila a nechala ho takto oddychovať v chladničke. Vďaka tomuto procesu jemne zmäkne a stratí svoju výraznú horkú chuť.


Po 3 hodinách som k takto predpripravenému feniklu pridala pokrájanú papriku, uhorku, quinou a fazuľu, pridala som trochu soli, korenia, olivového oleja a všetko som riadne premiešala.



Šalát som podávala ako prílohu k mäsovým špízom. Naozaj vrelo odporúčam.


Toto všetko a ešte viac nájdete na
Pintereste 
Instagrame (blog.foodependence)
google+ 

2 komentáre:

  1. ja mám quinou rada, len tomu fenyklu som neprišla ešte na chuť, ale dávam mu ešte šancu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som okolo neho tiez chodila len s rozpakami v tvari, ale ked ho pokrajate naozaj na drobne kusky a nechate marinovat par hodin v citrone/limetke, tak sa to s nim da ;-)

      Odstrániť